Які продукти викликають рак?
У 1930-х рак в США хворів 1 з 33, у 1970-х – один з 10. Підраховано, що одна з 7 жінок захворіє на рак молочної залози, і один з 3 чоловіків захворіє на рак передміхурової залози. Серед ракових пацієнтів все більше дітей, що було нечувано раніше взагалі
Щорічно на дослідження з лікування раку виділяють величезні суми, однак, як бачимо, хворих тільки стало більше.
Будь-яку хворобу може перемогти тільки імунна система людини. Ми можемо їй тільки допомогти, придушивши з допомогою якихось антибіотиків патогенну флору, але все інше робить тільки вона
Ось список продуктів, які вам варто відразу ж перестати вживати в їжу. Було виявлено, що вони викликають рак і в цілому руйнують ваше здоров'я.
1. Сіль стоїть першою в цьому списку (кухонна). Експерти попереджають, що у любителів солоненького відбувається накопичення в організмі хлору, який є канцерогеном. Постійне пересіл їжі підвищує ризик раку органів травної системи. Велика кількість солі в їжі сприяє розвитку в нирках каменів, а також вимиванню кальцію з організму. Зменшіть кількість вживаної солі. Рада! У кулінарії краще використовувати гімалайську або морську сіль.
2. Алкоголь. Не маловажну роль в розвитку раку грає алкоголь. У більшості людей з встановленим діагнозом рак як правило в минулому захоплювалися надмірним вживанням алкоголю. Незалежно від того скільки вживається алкоголю, багато чи мало. У будь-яких дозах алкоголь призведе до розвитку раку, так як міститься в алкоголі етанол сам по собі є канцерогеном, а він, як відомо і сприяє розвитку раку.
3. Прийом в їжу червоного м'яса чинить негативний вплив на ваші клітини - прискорює старіння, викликає хвороби серця і рак. М'ясо давно підозрюють в здатності викликати рак товстої і прямої кишки. Дослідники не закликають до повної відмови від продуктів з м'яса і переходу до вегетаріанського харчування, але стверджують, що тваринний білок в раціоні бажано знизити до мінімуму. Останнім часом перехід до вегетаріанським дієт став однією з загальносвітових тенденцій, все більше людей у світі відмовляються від їжі тваринного походження, частково або повністю.
4. Картопляні чіпси. Дітям до дванадцяти років чіпси взагалі строго протипоказані, так як міститься в чіпсах дуже велика кількість найрізноманітніших канцерогенних речовин. Вживання чіпсів сприяє підвищенню ризику розвитку не тільки раку грудей, але і раку шлунка і раку шкіри. І на жаль, це вже не гіпотеза, а доведений факт.
5. Дієтична Кола. Коли цукор не додають в дієтичні напої, туди додають дещо гірше. Аспартам — природний замінник цукру в дієтичної колі і в 20 європейських дослідженнях виявлено, що цей інгредієнт може викликати рак та природжені дефекти.
6. Взагалі газовані напої. Всі види газованих напоїв мають штучні цукрозамінники, ароматизатори і близько 10 чайних ложок цукру. Дослідження показують, що споживання двох порцій содових напоїв на тиждень підвищує ризик виникнення у людини раку підшлункової залози.
7. Копчені продукти. В процесі копчення виділяється хімічний канцероген - поліциклічний вуглеводень бензопірен, який погано виводиться із організму і має властивість накопичуватися.
8. Попкорн з мікрохвильовки. Ми прекрасно розуміємо, що немає нічого простіше, ніж засунути пакет попкорна в мікрохвильовку і смачно похрумтіти «голим канцерогеном», сидячи перед телевізором. Друзі! Пожалійте свою бідну печінку і підшлункову залозу! Попкорн має в своєму складі канцерогенні речовини, які і створюють штучний аромат вершкового масла. «Попкорновские» канцерогени надзвичайно небезпечні і створюють сприятливе середовище для раку.Що робити? Виключити попкорн з раціону. Зовсім!
9. Копченості, перероблені продукти, плавлений сир – вони містять нітрати і нітрити. Вони формують канцерогени-нітрозаміни. Вони провокують утворення раку. Ці продукти слід виключити. На 36% підвищуються ризики раку товстої кишки.
10. Продукти, які викликають рак молочної залози. В першу чергу це жири тваринного походження. На першому місці по шкідливості стоять яловичі жири, після них – молоко. Тваринний жир відкладається навколо внутрішніх органів, це вісцеральний жир, який містить речовини, що викликають рак грудей. Коли людина їсть багато жирного, у нього підвищується рівень естрогенів, які викликають зростання тканини молочної залози, і виникає рак.
11. Сосиски та Ковбаси. З'ясувалося, що при збільшенні споживання продуктів з переробленого м'яса всього на кожні 30 грамів на добу ризик розвитку раку шлунка підвищується на 15-38%. На думку вчених, підвищений ризик раку може бути пов'язаний з додаванням в ці продукти нітратів і консервантів. У великих кількостях ці речовини є канцерогенами. Другий важливий фактор – вплив токсичних речовин, що утворюються при копченні м'яса. Можна замінити на вегетаріанські сосиски або ковбаси,які не містять штучних хімічних речовин.
12. Ще одним продуктом який відноситься до продуктів провокує розвиток раку відноситься маргарин, він містить в своєму складі самі шкідливі і небезпечні жири. Ось і виходить, що всі продукти в яких міститься маргарин, сміливо можна назвати не інакше як продукти провокують рак.
13. Оцет і Соєвий соус - канцерогенний. З5% соусу концерогенны. За рахунок вмісту в ньому Е 621 – глутамату натрію.
14. Продукти викликають рак у здебільшого у жінок, а точніше рак молочних залоз. До таких продуктів відносяться молочні продукти, зокрема молоко, сир, сметана, кисляк, кефір, кумис, вершки, Майонез, морозиво, йогурт і сир. І як наслідок сприяє розвитку раку. Звучить дивно, але це не раз було доведено.
15. Борошняні продукти (біла мука і мука вищого сорту). Після процесу інтенсивної переробки пшеничне борошно не тільки втрачає майже всі свої корисні властивості, але і піддається впливу хімікату під назвою газоподібний хлор, що є відбілювачем. Цей газ вважається небезпечним і навіть летальним. Крім того, у борошняних продуктів високий глікемічний індекс, що підвищує рівень цукру в крові. Вони не тільки роблять нас товстими, але і викликають рак.
Постійне вживання продуктів з білого борошна сприяє збільшенню цукру в крові і створює сприятливе середовище для розвитку раку, оскільки рак «харчується» цукром. Мука повинна бути Цільнозерновий або грубого помелу. Хліб з цільнозерновий борошна по праву названий лікувальним продуктом.
16. Продукти з підсилювачем смаку. Читайте етикетку! До числа умовних канцерогенів відноситься один з найпопулярніших підсилювачів смаку глютамат натрію. E - 621. Він є у всіх ковбасах, рибних виробів, локшини швидкого приготування, бульйонних кубиках, Е 621 - Харчової наркотик і тихий вбивця (чим більше їси, тим більше хочеться).
17. Рафіновані рослинні масла. Ми часто використовуємо для приготування їжі рафінована / дезодороване масло, яке як небо і земля відрізняється від свого природного аналога – натуральної рослинної (оливкової, пшеничного, соєвого, лляної і т. д.) олії. Гідрогенізована олія надзвичайно шкідливо для здоров'я, оскільки містить трансжири. Що робити? Уважно читайте етикетки на упаковках і купуйте тільки натуральне масло, яке, звичайно – дорогувато для багатьох, але здоров'я дорожче!
18. Рафінований цукор. Недавнє дослідження, освітлене в Епідеміологічному журналі ракових досліджень стверджує, що використання очищеного цукру на 220 відсотків збільшує ризик розвитку раку грудей. Ми вже говорили вище, що ракові клітини небайдужі до цукру, але рафінований цукор для них – як для нас саме смачне ласощі. Тому рівень захворювань на рак у ласунів надзвичайно високий. Як було показано високо-глікемічний продукти в цілому швидко підвищують вміст цукру в організмі, що безпосередньо годує ракові клітини, сприяє їх зростанню і поширенню. Цукор бажано замінити на мед,стевію,коричневий або неочищений цукор.
Що робити? Помірно споживати солодке. Тільки не використовуйте штучні підсолоджувачі!
В цілому, в раціоні повинні переважати свіжі овочі, фрукти і горіхи. Корисні продукти з низьким вмістом насичених і трансжирів, холестерину, солі і цукру.
Хрестоцвіті: редис, капуста, цвітна капуста, корінь імбиру, кукурма.
Пасльонові: помідори, картопля.
Часникові: часник, цибуля, аспарагус, спаржа.
Горіхи: волоські горіхи, фісташки, мигдаль,, фундук .
Бобові: горох, зелені боби, селен попереджає розвиток раку стравоходу і шлунка. Багаті селеном риба, бразильський горіх і більшість цільнозернових круп.
Фрукти: яблука, апельсини, грейпфрути, кавун, диня, червоний і чорний виноград, авокадо, жива ягода журавлина, морква, червоний перець, червоний буряк, персики, гранат.
Ягоди: чорниця, ожина, полуниця, червона смородина, журавлина.
Трав'яні: нешліфований рис, овес, кукурудза, пшениця, ячмінь, сочевиця.
Зонтичні: коріандр, морква, петрушка, кріп.
Цитруси: шкірка цитрусових, лайм, лимони.
Інше: Мед, насіння льону, Насіння гарбуза, Кісточки абрикоса, Кісточки винограду.
Яскраві кольору фрукта говорять про те, що ці овочі неймовірно багаті бетакаротенами, які спільно з вітаміном с вважаються потужними антиоксидантами, що ефективно захищають слизову оболонку.
Так, регулярне вживання фруктів знижує ризик раку на 63 відсотки. Всі перераховані продукти містять у своєму складі речовини, що запобігають появі раку. Щоденне вживання продуктів з кожної групи збільшує опірність організму, підвищує імунітет і захист від раку.
І будьте здорові!
- Живий хліб без дріжджів на заквасці.Пропонуємо Вам рецепт бездріжджового хліба.Це дуже простий рецепт,не потребує багато часу на приготування і виходить дуже смачний і корисний хліб.Мої друзі вже освоїли його і насолоджуються здоровим хлібом.Спробуйте і ви!Повна версія статті