Кошик
660 відгуків
Інтернет-магазин " Edemgarden"
+380 (67) 553-57-63
+380 (93) 892-89-49
+380 (99) 440-16-98
Китайський деревний гриб Муер, фото 3
Китайський деревний гриб Муер, фото 4

Китайський деревний гриб Муер

55 ₴/100 г

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
Китайський деревний гриб Муер
55 ₴/100 г
Готово до відправкиКитайський деревний гриб Муер
+380 (67) 553-57-63
  • +380 (93) 892-89-49
  • +380 (99) 440-16-98
+380 (67) 553-57-63
  • +380 (93) 892-89-49
  • +380 (99) 440-16-98
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Склад і наявність корисних речовин: Ці гриби не просто такі популярні в Азії. Крім непоганих смакових якостей, вони мають безліч корисних і навіть унікальних властивостей.

  • Муер багатий на білок, і за його вмістом цей продукт не поступається навіть м'ясу.
  • У цих грибах дуже багато вітамінів групи B і вітаміну Д.
  • Також містяться в муері амінокислоти, фосфор, кальцій, калій.
  • Він ідеально підходить для дієтичного харчування, тому що допомагає знизити вагу, насичуючи водночас організм усіма потрібними мікроелементами, що запобігає авітамінозу.

Корисні та лікувальні властивості:  Користь від грибів муер для здоров'я велика.

  • Насамперед тому, що вони вважаються прекрасним природним антиоксидантом.
  • Гриби мають цілу низку ферментів, що перешкоджають утворенню тромбів у судинах, а також нікотинову кислоту, відому сприятливим впливом на відновлювальні процеси. Іншими словами, кушача муер, людина не тільки може захистити організм, але й допоможе його оновленню.
  • Муер містить йод, що важливо для щитоподібної залози. Ці гриби зазвичай сприяють усуненню нестачі йоду поряд з іншими продуктами японської кулінарії, наприклад, водоростями панчіх і сибуки.
  • Також деревні гриби багаті на полісахариди, які запобігають розвитку злоякісних пухлин і можуть підвищувати загальний імунітет.
  •  Корисний цей продукт і людям, які страждають на гіпертензію, анемію, ожиріння і діабет.
  • Сприяє вживанню муеру зниження рівня холестерину та поліпшенню стану серцево-судинної системи.
  • Завдяки регулярному вживанню муеру нормалізується кислотність шлунка, заспокоюється запалена та подразнена слизова. Він діє як легкий антибіотик, що чинить протизапальну дію.
  • Вважається також, що муер нормалізує водний обмін і уповільнює процес старіння. Їх варто вживати тим, хто страждає від набряків на ногах (для цього чайна ложечка подрібнених грибів додається в зварений без солі рис).
  • Крім усього іншого, муер запобігає розвитку інфекційних захворювань.

Небезпечні властивості: 

  • Насамперед, муер протипоказані тим, у кого є захворювання печінки, оскільки таким людям будь-які гриби є взагалі не рекомендується.
  • Алергікам ці гриби також не зовсім підходять. Особливо тим, хто страждає екземою або шкірним дерматитом — така екзотика здатна викликати небажану реакцію. Засіб цей продукт організму не приносить, самі по собі він не отруйний і не має отруйних аналогів. Але якщо говорити про гриби, що диктуться, треба пам'ятати, що вони можуть вбирати шкідливі речовини, які часто призводять до розладів травлення або отруєння.
  • Також завдяки вмісту великої кількості хітину муер вважається не зовсім придатною їжею для дітей до 14 років. У дитячому організмі дитини немає ферментів, які засвоюють хітин у великих об'ємах, тому краще обмежувати споживання грибних страв.

Як зберігати:  Сушені гриби радять зберігати в прохолодному сухому місці, де вони будуть придатними до вживання дуже довго, до 5 років. Розмочені ж гриби зберігаються в закритій мисці з водою не більш ніж 2-3 доби.

  У кулінарії:  Смак у муера практично нейтральний, завдяки чому вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Їх використовують для приготування численних тушкованих і смажених страв, перших страв, гарнірів, холодних закусок і салатів. Як основна страва муер використовують рідко через ту саму нейтральність смаку. Перед приготуванням цей продукт необхідно замочити в теплій воді приблизно на 3-4 години. Після цього гриби збільшують об'єм у 6-8 разів. Далі треба прибрати жорстку кореневу частину й можна готувати. У Кореї популярним є смажений муер зі спеціями. Для приготування такої страви на розігріту сковорідку кладуть червоний перець, мелку кінзу, заливають їх оливковою олією й смажать приблизно 2 хвилини. Потім додають гриби та готують 7-10 хвилин. Охололі гриби подаються з зеленню. Якщо продукт входить до складу салату, то потрібно додавати солоні та гострі соуси. Крім того, муер часто вживають як локшину, нарізаючи тонкими смужками та вирушаючи в бульйон, що кипить, на 20 хвилин. Також часто ці гриби використовують як гарнір до смаженої картоплі, вареного рису або свинини.

У сучасній кухні популярний салат фунчозу з муер. До його складу, крім муеру, входять рисова локшина, морква, кочечка капуста, спеції та зелень. Для його приготування вермішель заливають на 10-15 хвилин окропом, обсмажуючи тим часом капусту кочерку та терту моркву зі спеціями, потім додають туди ж нарізані соломкою гриби та смажать приблизно 10-15 хвилин. Після цього сковороду накривають кришкою й дають постояти приблизно 10 хвилин. Після закінчення цього часу локшину змішують із грибами, додають соєвий соус, свіжу кінзу й охолоджують у холодильнику кілька годин.

Калорійність:  Як і в більшості грибів, калорійність муеру зовсім невелика — 33 ккал. Тому його можна використовувати й у дієтичному харчуванні. 

Харчова цінність у 100 грамах: Білки 4,8 г 

                                                              Жири 0 г

                                                              Вуглеводи 2,4 г

 

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникКитай
Тип продукціїСушені
ТипФасовані
Користувальницькі характеристики
Вид грибівМуер
Інформація для замовлення
  • Ціна: 55 ₴/100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner