Корисні властивості куркуми були розкриті багато століть тому, але й сьогодні ця пряність не втратила своєї актуальності. Куркумін , що входить до її складу, є собою найсильніший природний антибіотик і допомагає долати людському організму захворювання різного характеру.
Наскільки часто буває куркума у вас у стравах? Дуже рідко?! А зря… Ця пряність подарувала нам природою для зцілення від багатьох захворювань. Її застосовують не тільки в кулінарії, але й використовують для виготовлення різних напоїв, які мають унікальні цілющі властивості. Читайте і куркума здивує вас своїм найширшим спектром дії.
Куркума (куркумін) — чудова пряність, яка дуже корисна для здоров'я. Це яскраво-жовтогарячий, гіркий і сильнодійний порошок. Саме куркума надає карі характерного присмаку. Якщо вам траплялося пробувати страви індійської кухні, то, напевно, ви знаєте та любите цей смак.
Ця пряність рясно використовується майже у всіх індійських стравах. Можливо, саме тому в Індії одні з найнижчих рівень захворювання на рак.
Куркумін, активна речовина куркуми. Куркума успішно замінює собою і перевершує багато сучасних ліків.
Ця диво-спеція містить масу протизапальних засобів и антиоксидантів. Доведено, що куркума бореться з вільними радикалами, омолоджує клітини, очищає печінку, захищає серце, покращує настрій і стимулює мозок.
Звучить занадто добре, щоб бути правдою? Це ще не все! Дослідження показали, що куркума підвищує рівень норадреналіну, дофаміну та серотоніну. Чим вищий рівень цих нейрохімічних речовин в організмі, тим щасливішими ми почуватися.
Куркума надає нейропротективне дія за десятьма напрямами, розвиваючи пам'ять, уважність і пізнавальну функцію. Ця багатофункціональна пряність також покращує метаболізм жирів, допомагає у разі розладів кишківника, регулює виділення жовчі, зменшує біль у суглобах і надає блиску шкірі.
Куркума чудово підходить для очищення організму. Бувши надійним джерелом протигрибкових, протимікробних та антибактеріальних речовин, ця пряність допоможе вам впоратися з інфекціями та зміцнити імунітет. Багата на вітаміни та мінерали, ця чарівна пряність сприяє загальному добробуту.
Активні речовини в куркуми є жиророзчинними, тобто організму необхідний жир, щоб їх ефективно поглинати та засвоювати.
Щоб отримати максимальну користь від куркуми, треба вживати її з жирами.
Ця спеція витримала випробування часом в Індії як цілюща речовина, оскільки використовується в приготуванні їжі, а в рецептах майже завжди є олія. Жири олії — необхідний супутній інгредієнт.
Куркума — це не тільки пряність, але й чудовий антибіотик, який покращує травлення і відновлює мікрофлору кишківника. Ця рослина ефективно допоможе у разі хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Цілющі властивості куркуми дуже корисні в тропічних країнах, де є безліч кишкових інфекцій.
Куркума не тільки очищає кров, але й допомагає утворювати червоні кров'яні тільця. Ця лікарська трава регулює процеси метаболізму та сприяє засвоєнню білка.
Куркума належить до сильнодійних прянощів, тому якщо ви приймаєте будь-які лікарські препарати, не зайвими будуть проконсультуватися з лікарем. Особливо якщо ви страждаєте на гемофілію (коли кров не згортається), і гіпотонією, оскільки куркума розріджує кров і знижує тиск, але для більшості це буде швидше більшим плюсом.
- Ціна: 27 ₴/100 г