Олія чернетки, поряд з іншими є однією з найдавніших рослинних олій, використовуваних у їжу. Особливо вона популярна на батьківщині рослини — у Західній і передній Азії та Середземномор'ї.
Олія чернетки аж ніяк не отримують із насіння цибулі репчастого (Allium cepa) (сімейство Лукових), а з насіння чернетки дамаської (Nigella sativa) (сімейство Жовтогарячих).
Властивості олії чернетки
Здавна ця олія використовувалася не тільки в харчових, а й з лікувальною метою, особливо в Західній і передній Азії: Кореї,дня, Британії, Ірані, Араку та інших країнах. Ужероста є твердження: «Ця олія лікує все, крім смерті».
Олія кмину чорного має широку протимікробну, противірусну, протизапальну й антиоксидантну дію, стимулює фагоцитоз. Характеризується вираженою дією проти круглих і стрічкових глистів, шистосом. Колір цієї олії темний, зумовлений наявністю пігменту меланіну. Ця олія має приємний присмак суниці.
Склад олії насіння кмину чорного (чорнішки), 100 мл
Олія насіння кмину чорного (чорнішки) з отримає тимохіон, а також жирні кислоти: пальмітинову, стеаринову, олеїнову, лінолеву, ліноленову, ейкозадієнову та інші. Продукт не містить ГМО. Не містить консервантів.
Олія чернетки рекомендована:
-Для корекції раціону людей різного віку,
-для збільшення неспецифічного імунітету,
-у разі захворювань шлунково-кишкового тракту (гастрити, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, панкреатити),
-серцево-судинний (атеросклероз, гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця,
-підвищений рівень холестерину),
-гепатобіліарної (дискінезії жовчовивідних шляхів, холецистити, жировий гепатоз),
-ендокринної системи (цукровий діабет, ожиріння).
- Має виражену антиоксидантну дію.
Спосіб застосування олії чернетки:
Дорослим і дітям віком від 14 років по 1 чайній ложці 2 рази на день під час їди упродовж двох місяців. Подальше приймання погоджувати з лікарем.
Протипоказання під час вживання олії чернетки:
Не рекомендовано у разі індивідуальної чутливості до компонентів продукту, а також під час вагітності та під час грудного вигодовування. Забороняється приймати людям із трансплантованими органами.
Форма випуску: олійна рідина в пакованні виробника, банки полімерні темного кольору місткістю нетто 100 мл.
Умови збереження: в оригінальному пакованні, у сухому місці за температури не вище ніж 25 °C. Після відкриття паковання зберігати на дверцятах холодильника.
Харчова цінність г/100г: жири — 99,9, білки — 0, вуглеводи — 0,1.
Енергетична цінність (калорійність), ккал/100г: 889,5.
Термін придатності: 1 рік від дати виготовлення.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип олії | Чорного кмину |
Об`єм | 100 мл |
Віджим | Перший холодний |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | ТМ Мирослав |
Тип | Фасовані |
Упаковка | Полімерна пляшка темного кольору |
- Ціна: 164 ₴