300г
Шрот із насіння кунжуту — подрібнене насіння кунжуту, отримані після віджимання олії методом холодного пресування, природне джерело кальцію, неоціненне джерело амінокислот.
За вмістом кальцію кунжутний шрот — лідер серед рослинних продуктів, він дуже добре засвоюється зі шроту, тому його вживання сприяє зміцненню кісткової та хрящової тканин. Є доброю профілактикою остеопорозу, переломів. Завдяки високому вмісту магнію кунжутний шрот є ефективною профілактикою атеросклерозу, цукрового діабету, сечокам'яної хвороби та захворювань передміхурової залози.
Регулярне вживання в їжу штоту з насіння кунжуту рекомендується в складі профілактики та комплексного лікування:
Захворювань шлунково-кишкового тракту. Завдяки високому вмісту в насінні кунжуту речовин, що надають протизапальну та ранозагоювальну дію у разі ерозивно-зв'язаних ушкоджень слизових оболонок травного тракту (вітамін Е, каротиноїди, амінокислота гістидин, цинк, марганець, сезамін, сезамолін та ін.), а також завдяки наявності в біохімічному складі насіння кунжуту компонентів, що поліпшують травлення й перистальтику кишківника (органічні кислоти, пектини та груба клітковина), і речовин, що надають гепатопротекторна дія та перешкоджають жировій інфільтрації печінки (амінокислоти метіонін, треонін, аргінін) кунжутному борошну досить корисно вводити в раціон харчування у разі частих і хронічних запорів, гастриту та виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, коліти, ентероколіті, захворювань печінки та підшлункової залози (панкреатит, жировий гепатоз, холецистит, холангіт, цироз, алкогольний гепатит). Має протипаразитарну властивість шрот кунжуту також корисно регулярно вживати в їжі в складі профілактики та комплексного лікування гельмінтозів.
Захворювань серцево-судинної системи (атеросклероз, артеріальна гіпертонія, ішемічна хвороба срдця, тахікардія, аритмія, інсульт, інфаркт, запальні захворювання серця й судин). Шрот Кунжуту багатий на компоненти, які забезпечують повноцінне живлення серцевого м'яза, регулюють силу та ритм скорочень міокарда, сприяють зниженню рівня холестерину в крові та чинять судинорозширювальну дію, зміцнюють стінки кровоносних судин і перешкоджають утворенню тромбів і атеросклеротичних бляшок (до таких речовин, що сприятливо впливають на серце та кровоносні судини, належать вітамін Е, магній, калій, марганець, поліненасичені та мононенасичені жирні кислоти, фітостероли, амінокислоти аргінін і гістидин, сезамін).
Жіноча статева система. Кунжутний шрот багатий на речовини, що сприяють нормалізації гормонального балансу в організмі жінки (естрогеноподібні фітостероли та сезамін, магній, вітамін B6, цинк та ін.), що підсилюють лактацію (вітамін Е), а також містить у своєму складі компоненти, що надають протизапальну дію під час захворювань жіночої статевої сфери (захворювання грудей, яєчників, матки та ін.). Саме тому вживання в їжу штоту кунжуту можна рекомендувати у разі різних інфекційно-запальних гінекологічних захворювань, під час вагітності та годування груддю. Також вживання в їжу штора кунжуту принесе відчутну користь жінкам, які регулярно відчувають хворобливі відчуття і психоемоційний дискомфорт у передменструальний або клімактеричний період.
Захворювань чоловічої статевої сфери (еректильна дисфункція (іпотенція), чоловіче безпліддя, простатит, аденома передміхурової залози та ін.). У кунжутному шроті висока концентрація речовин, які сприятливо впливають на функціональний стан передміхурової залози, що поліпшують ерекцію, нормалізують процес вироблення та якість сперми (це такі компоненти шроту кунжуту борошна як вітамін Е, цинк, марганець, селен, бета-ситостерин).
Захворювань опорно-рухового апарату. Багатий на речовини, необхідні для повноцінного формування кісткової та хрящової тканини (кальцій, фосфор, магній, що запобігають резорбції кісток естрогеноподібні фітостероли, сприяють природному синтезу колагену амінокислоти лейцин, метіонін, фенілаланін, лізин, треонін) шрот кунжуту мука буде дуже корисним компонентом у раціоні людей, які страждають на остепороз, артрит, артроз, подагрою, остеохондроз та інші захворювання кісток, суглобів і хребта.
Анемії та інших захворювань крові (геморрагічні діатези, гемофілія, хвороба Верльгофа, есенціальна тромбоцитопія, тромбоцитопенетична пурпура).
Геморою
захворювань органів дихання
Захворювань органів вивільненої системи (мочокам'яна хвороба, пієлонефрит, нефрит, уретрит цистит).
Дерматологічних захворювань і травм шкіри
Введення в щоденний раціон шрота з насіння кунжуту також принесе відчутну користь у разі:
Ожиріння та цукровий діабет. Шрот кунжуту є багатим джерелом речовин, що сприяють «спаланню» надлишків підшкірного жиру (сезамін, амінокислота аргінін, поліненасичені Омега-6 та Омега-3 кислоти) і беруть участь у синтезі підшлункової заліза (марганець, цинк, магній, амінокислота ізолейцин, сезамін).
Зниження фізичної та розумової працездатності,
Порушення пам'яті та уваги,
Безсононії (кунжутне борошно вирізняється високим вмістом фосфору, аргініну, гістидину та вітаміну Е, що сприяють підвищенню витривалості та поліпшенню роботи мускулатури. Крім того, у шроті кунжуту містяться речовини, які в комплексному поєднанні один з одним найефективніше сприяють усуненню наслідків психологічного стресу,
покращують психоемоційний стан
перешкоджають розвитку депресії,
покращують пам'ять і розумові здібності (комплекс таких речовин містить сезамолін, амінокислоти триптофан, гістидин, гліцин, фенілаланін, глутамін, тирозин, треонін, валін, аланін, аспарагін).
Рекомендації щодо способу приймання та дозів: по 1-3 год. ложки тричі на день перед їдою, запиваючи великою кількістю води — 1 місяць, можна додавати в їжу 1-3 год. Дітям: до 5 років: - 1 год. ложка 1 раз на день; до 10 років: - 1 яс. ложка 1 раз на день; після 10 років: - до 2 год ложок 1 раз на день. Для схуднення: 2 ст. ложки двічі на день упродовж 2-3 місяців Перед прийманням розвести із соком, кефіром або водою.
Заходи безпеки та протипоказання:
індивідуальна чутливість до продукту
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Справжні скарби |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 35 ₴