Пластівці з полби (спельти) — неймовірно корисні.
- По-перше, білок полби (спельти) не такий алергічний, як білок звичайної м'якої пшениці, яку ми використовуємо.
- По-друге, вважається, що корисні речовини спельти розташовані в неї в усьому зерні рівномірно і що навіть борошно тонкого помелу, з якого відсіяні зародок і висівки, має поживні властивості цілого зерна.
- Спельта не переносить добрив і хімікатів, вбиває, але водночас Вчені досліджують рослини після Чорнобильської катастрофи на предмет зараженості та впливу радіації. Спельта виявилася єдиною рослиною, над якою не владна радіація, у ній абсолютно нічого не змінилося, ніби нічого й не було. Це пояснюють тим, що зерна спельти потужно захищені зовнішніми плівками колоса.
- Вона на третину складається з білків, які зібрали максимальну кількість незамінних амінокислот. Полба випереджає культурну corey за вмістом заліза, магнію, цинку, селену та кальцію. З вітамінів переважають В1, В2, В5, В6, вітаміни групи Е, K і PP.
Швейцарські вчені пояснюють, що всі харчові продукти, які отримують з полби — хліб, макарони, крупи, — сприяють зміцненню імунної системи організму. Його захисні сили проти алергічних білків зміцнюються, організм стає до них менш сприйнятливим. Ось чому продуктами справжньої полби або спельти насамперед забезпечуються дитячі установи, санаторії та лікарні, а вже потім вони надходять у продаж. Так, швейцарськці захищають своє покоління, що підростає — передусім від алергії.
Пластівці з полби (пельти)
- нормалізують рівень цукру і холестерину в крові,
- борються із зайвою вагою,
- стабілізують роботу травної системи,
Спосіб приготування:
Спельта з овочами. Крупа спельти (цільно-зернова або подрібнена або пластівці) 60-80г на порцію.Різичні овочі на смак і в бажаному співвідношенні до круп (звочно з кабелем, цукіні, морквою, гарбузом, спаржею, солодким перцем...) Спеції (за наявності та бажанням): насіння гірчиці — дрібка, кмин або кумін (сіма) — дрібка, фенхель насіння або коріандр — 1/2 ч. л., корінь імбиру дрібно нарізаний — 1/2 ч. л., сушені листочки кариандри або шамбалі-шпипка куркума — щіпка соли. Рослинна олія.
Як приготувати. Все дуже просто! Нагріваємо в сковороді або сотейнику (каструлі) рослинні олія, висипаємо в гарячу олію насіння спецій і нарізаний імбир і обсмажуємо до густого яскравого аромату від спецій, потім кладемо листя та мелені спеції — куркуму. Потім в ароматну олію кладемо промиту полбу або пластівці полби, 2 хвилини обсмажувати (не хочемо — НЕ обсмажувати).Переважаємо все в каструлю та заливаємо водою до рівня на півсантиметра вище рівня зерна або хоплів. Варіть хвилин 10-15 хв, при кришці, майже до готовності.Затем зніміть її та додайте в каструлю підготовлені овочі. Посоліть і готуйте до м'якості полби й овочів.
Пластівці з спельти 500г. Калорійність у 100 г продукту: 341 ккал.
Харчова (поживна) цінність у 100 г продукту: Білки - 13.8г., Жири - 2 г., Вуглеводи - 62г.
Умови зберігання: зберігати за температури від -30 °C до 20°C - 12 місяців за відносної вологості повітря не більш ніж 75%.
Виробник: ТОВ "Гранд-М". Країна виробництва: Україна. Вміст ГМО: Не містить зазначеної речовини. Маса нетто: 500 г
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 12 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | ТОВ "Грант-М" |
Тип | Фасовані |
Упаковка | Паперовий пакет |
Вага | 500 |
- Ціна: 55 ₴