Борошно зі спельти цілозернова,500 г
Спельта- прабатько пшениці Спельта — злакова культура для приготування борошна, пластівців або пророщування. Цей злак відомий тим, що ніколи не піддається гібридизації або генетичній модифікації. Спельтвипереджає культурну corey за вмістом заліза, магнію, цинку, селену та кальцію. З вітамінів переважають В1, В2, В5, В6, вітаміни групи Е, K і PP.
Голозерна культивована пшениця містить мінеральні речовини, вітаміни та білки тільки в насінній оболонці та плодовому шарі, які відсіюються під час перероблення. А та частина, яка використовується для помелу, переважно містить крохмаль. У полбічного зерна все по-іншому — мінеральні речовини накопичені в оболонці, плодовому шарі та в центрі — ендоспермі. Тому полба подрібнена, не втрачає корисних властивостей.
Склад спельти дуже багатий на різні корисні речовини, вітаміни, макро- та мікроелементи. Ця культура містить 27-37% білка. Вісімнадцять незамінних цінних амінокислот міститься в білку клейковини.
Проти звичайної пшениці, у стиглі у кілька разів більший вміст магнію, заліза, цинку та вітамінів, як-от: В1 — тіамін, В2 — рибофлавін, В6 — піридоксин, В9 — фолієва, а ще вітаміни Е та РР. Також спельта містить кальцій, натрій, фосфор, калій, мідь, селен.
Корисні речовини легкоспельти розчиняються, що так само призводить до їхнього швидкого засвоєння людським організмом.
Корисні властивості спельти:
Регулярне вживання полби в їжу сприяє :
- найшвидшої нормалізації рівня цукру в крови,
- зміцненню імунітету,
- покращенню роботи ендокринної,
- серцево-судинної,
- травної,
- нервової,
- репродуктивної систем,
- великою мірою знижує ризик розвитку інфекційних,
- онкологічних захворювань та анемії
- дуже корисна людям, які страждають від надмірної ваги, адже до її унікального складу входить вітамін В6, що сприяє нормальному, рівномірному засвоєнню жирів, а також виведенню зайвого холестерину з організму.
Також треба зазначити користь цього злаку для тих, хто страждає на алергію, на глютен — целіакію. Глютен міститься в зернах пшениці, ячменю й вівса. Клейковина зерен полби переважно не викликає характерних симптомів цього захворювання — алергії та порушення травлення.
Велика кількість грубих волокон позитивно позначається на процесі травлення. А за кількістю білка ця культура перевершує курячі яйця. Рослинний білок багатий на амінокислоти, які не мають у тваринній їжі.
Спельта, завдяки повільному всмоктуванню вуглеводів, знижує відчуття голоду та допомагає впоратися із зайвою вагою. Вживання цього чудового продукту покращує кровообіг, роботу серця та стабілізує кров'яний тиск.
Застосування: З спельти можна готувати супи, каші,гарніри до риби та птиці.Дуже смачний спельта з овочами та зеленню Пророщуючи спельту, можна готувати вітамінні салати та смачні каші. Хліб зі спельтового борошна має незвичайний аромат і смак.
Харчова цінність у 100 г:
Білки, г |
Жиры, гр | Вуглеводи, гр | Зола, гр | Вода, гр | Калорійність, кКал |
5,5 | 0,85 | 26,4 | 0,7 | 66,5 | 127 |
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вид крупи | Полба |
Користувацькі характеристики | |
Упаковка | п/е пакет |
- Ціна: 38 ₴