Кошик
655 відгуків
Інтернет-магазин " Edemgarden"
+380 (67) 553-57-63
+380 (93) 892-89-49
+380 (99) 440-16-98
Спельта, дика пшениця, зерно, 500 г, фото 3

Спельта, дика пшениця, зерно, 500 г

35 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
Спельта, дика пшениця, зерно, 500 г
35 ₴
Немає в наявностіСпельта, дика пшениця, зерно, 500 г
+380 (67) 553-57-63
  • +380 (93) 892-89-49
  • +380 (99) 440-16-98
+380 (67) 553-57-63
  • +380 (93) 892-89-49
  • +380 (99) 440-16-98
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Спельта (камут) - прабатько пшениці Спельта  — злакова культура для приготування борошна, пластівців або пророщування. Цей злак відомий тим, що ніколи не піддається гібридизації або генетичній модифікації. Спельта випереджає культурну corey за вмістом заліза, магнію, цинку, селену та кальцію. З вітамінів переважають В1, В2, В5, В6, вітаміни групи Е, K і PP.

Голозерна культивована пшениця містить мінеральні речовини, вітаміни та білки тільки в насінній оболонці та плодовому шарі, які відсіюються під час перероблення. А та частина, яка використовується для помелу, переважно містить крохмаль. У полбічного зерна все по-іншому — мінеральні речовини накопичені в оболонці, плодовому шарі та в центрі — ендоспермі. Тому полба подрібнена, не втрачає корисних властивостей.

Склад спельти дуже багатий на різні корисні речовини, вітаміни, макро- та мікроелементи. Ця культура містить 27-37% білка. Вісімнадцять незамінних цінних амінокислот міститься в білку клейковини.

Порівнюючи зі звичайною пшеницею, у полбі в кілька разів більший вміст магнію, заліза, цинку та вітамінів, як-от: В1 — тіамін, В2 — рибофлавін, В6 — піридоксин, В9 — фолієва, а ще вітаміни Е та PP. Також полба містить кальцій, натрій, фосфор, калій, мідь, селен.

Корисні речовини спельти легко розчиняються, що так само призводить до їхнього швидкого засвоєння людським організмом.

Корисні властивості спельти:

Регулярне вживання спельти в їжу сприяє  :

  • найшвидшої нормалізації рівня цукру в  крови,
  • зміцненню імунітету,
  • поліпшенню роботи ендокринної,
  • серцево-судинної,
  • травної,
  • нервової,
  • репродуктивної систем, 
  • великою мірою знижує ризик розвитку інфекційних,
  • онкологічних захворювань та анемії
  •  дуже корисна людям, які страждають від надмірної ваги, адже до її унікального складу входить вітамін В6, що сприяє нормальному, рівномірному засвоєнню жирів, а також виведенню зайвого холестерину з організму.

Також треба зазначити користь цього злаку для тих, хто страждає на алергію, на глютен — целіакію. Глютен міститься в зернах пшениці, ячменю й вівса. Клейковина зерен спельти здебільшого не викликає характерних симптомів цього захворювання — алергії та порушення травлення.

Велика кількість грубих волокон позитивно позначається на процесі травлення. А за кількістю білка ця культура перевершує курячі яйця. Рослинний білок багатий на амінокислоти, яких немає в тваринній їжі.

Спельта, завдяки повільному всмоктуванню вуглеводів, знижує відчуття голоду та допомагає впоратися із зайвою вагою. Вживання цього чудового продукту покращує кровообіг, роботу серця та стабілізує кров'яний тиск.

Застосування: Зі спельти можна готувати супи, каші,гарніри до риби та птиці.Дуже смачна півба з овочами та зеленню  Пророщуючи спельту, можна готувати вітамінні салати та смачні каші. Хліб зі спельтового борошна має незвичайний аромат і смак.

Можна залити крупу спельти (особливо, якщо це цілісно-зерновий, як кутина) на ніч, тоді час приготування  буде швидше.

 

Рецепт звичайний: Попередньо замочену крупу промити водою, воду довести до кипіння. У киплячу воду опускається крупа. Варим на повільному вогні приблизно пів години, поки не загустить. Додаємо цукор (мед) і солім до смаку. Перемішати та залишити під кришкою хвилин на 10 в теплій плиті. Кашу з полби розкладаємо по тарілках і заправляємо невеликою кількістю олії. Можна додати тепле молоко та вийде чудова молочна каша.

Рецепт No 2 спельта з грибами Чудовий гарнір або як самостійна страва. Вам знадобиться: Спельта пластівці або крупа — 500 г, волоські горіхи — 200 г, шампіньйони - 300 г, бульйон — 3 склянки; одна головка репчастого лука; морква середнього розміру; рослинна олія — 100 г сіль,базилік. приготування: Лук і шампіньйони поріжте кубиками, морква потріть на великій тертці. Волоські горіхи подрібніть. На дно сковороди покладіть 100 г олії. Покладіть шарами цибулю, моркву, гриби та горіхи. Тушіть 10 хвилин. Обсмажену суміш залийте трьома склянками бульйону, посоліть. Додайте спельту. Тушіть до готовності. Готова страва прикрасьте дрібно нарізаною петрушкою, базиліком і коріандром.

Харчова цінність у 100 г:

Білки, г

Жиры, гр Вуглеводи, гр Зола, гр Вода, гр Калорійність, кКал
5,5 0,85 26,4 0,7 66,5 127
           
         
Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
Користувацькі характеристики
Упаковкап/е пакет
Вид крупиСпельта
Інформація для замовлення
  • Ціна: 35 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner