Кошик
660 відгуків
Інтернет-магазин " Edemgarden"
+380 (67) 553-57-63
+380 (93) 892-89-49
+380 (99) 440-16-98

Сіль індійська чорна, 200 г

26 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
Сіль індійська чорна, 200 г
26 ₴
Готово до відправкиСіль індійська чорна, 200 г
+380 (67) 553-57-63
  • +380 (93) 892-89-49
  • +380 (99) 440-16-98
+380 (67) 553-57-63
  • +380 (93) 892-89-49
  • +380 (99) 440-16-98
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
 Чорна сіль видобувається на сірих озерах Індії та Пакистану, через що приправа має червоно-бурий відтінок, яєчний смак, а крім того, чітко окреслений запах прогаслих яєць. Попри це, саме чорна сіль є одним з основних інгредієнтів популярної індійської приправи «чат масала», яку в азійських країнах додають в овочеві та фруктові салати, смажені горіхи, йогурти й навіть у лимонад і соки.
Лікарі цінують цю сіль за те, що вона легко виводиться з організму та не підвищує кров'яний тиск.
А вегетаріанці Європи й Америки за допомогою черної солі імітують у стравах смак яєць. 
Індійська (Гімалайська) сіль утворилася в процесі висихання стародавніх морів. 
Унікальність її в тому, що вона вільна від будь-якого забруднення середовища (на відміну від сучасних морів або морської солі) і містить усі 74 елементи природи в такому ж поєднанні, як і в стародавньому океані, який був джерелом життя. 
Чорна сіль має буро-рожевий колір, насичений смак і характерний запах. 
Багато століть лікарі використовували її для зцілення безлічі хвороб: у разі порушення: 
  • обміну речовин
  • проблеми травлення 
  • захворювань рухових органів
  • захворювань нирок і сечового міхура 
  • серцево-судинної системи
  • Чорна сіль усуває кишкові гази, печію, полегшує важкість у шлунку, посилює травлення 
Аюрведична медицина використовує цю сіль як проносний засіб.

Гімалайська сіль складається переважно з NaCl, сульфату натрію, глінозему, магнезії, окис заліза та сульфату заліза, містить у великій кількості залізо.

Не збільшує вмісту натрію в крові, тому безпечна для гіпертоніків і для тих, хто дотримується низькосольової дієти.
Найчастіше використовується чорна сіль як спеція для того, щоб надавати особливого присмаку та запаху стравам. Також регулярно використовується в малих кількостях у разі додавання в гострі приправи та солоний
 
Чим же ця сіль відрізняється від звичайної? 
  1. Перше — це смак. Через те, що сіль наситилася сірководцем — у неї специфічний запах вареного жовтка. Цього не варто боятися, а навпаки ця властивість може з успіхом використовуватися в вегетаріанській кулінарії як особливість страви — або під час заміни тих самих яєць у класичних рецептах.
  2. Друге — це своїм складом. Якщо в кухонній солі всього два мікроелементи (натрій хлорид), то в гімалайській (якщо вона справжня) — їх від 80 до 90, а ось вміст безпосередньо натрію-хлориду менший. Тому ця сіль вважається кориснішою (або менш шкідливою) ніж звичайна кухонна. І вона може стати знахідкою для тих, хто страждає на набряклість унаслідок затримки рідини в організмі — позаяк вона не призводить до затримки рідини в організмі, на відміну від кухонної солі (природно, під час вживання в нормальних, а не надмірних, количествах)  

   Застосування:

Характеристики
Основні
ВиробникЯмуна
Країна виробникУкраїна
Користувацькі характеристики
Добавкасіль
УпаковкаКоробка
Інформація для замовлення
  • Ціна: 26 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner