Оливки зелені,Vittoria, Італія 500 г
Оливки зелені, чіпкі, з кісточкою.
Оливки та маслини дуже багаті на вітаміни та мінеральні речовини. До їх складу входять пектини, білки, вітаміни С, Е, В, цукру, Р-активні катехіни, а також макро- та мікроелементи: солі фосфору, заліза та калію. Завдяки високому вмісту ненасичених жирних кислот, оливки дуже бажані продукти на нашому столі.
Як діють корисні речовини, що містяться в оливках.
Пектини є активними помічниками, які виводять з організму різні токсини, аж до солей важких металів. Тому пектини необхідні людям, які проживають в умовах поганої екології. Завдяки пектинам відбувається поліпшення мікрофлори кишківника.
Білки, як відомо, є будівельним матеріалом для всього організму.
Комплекс вітамінів, який міститься в оливках, є класичним прикладом гармонійності та користі. Вітамін В заспокоює нервову систему, надає бадьорості, допомагає шкірі та волоссю довго зберігати свіжий і молодий вигляд. Вітаміни С і Е є антиоксидантами, вони сприяють запобіганню різних збоїв організму, зокрема запобігають онкологічних захворюваннях.
Ненасичені жирні кислоти мають ці ж властивості. Мінеральні елементи, які містяться в мастилках, захищають судини та м'язи серця від перевантажень, зміцнюють кісткову тканину скелета, сприяють підвищенню гемоглобіну в крові.
Щоденне вживання оливок знижує ризик захворювань серця, судинної системи, стенокардії, інфарктів, раку. Секрет популярності оливкової олії полягає в тому, що в плодах оливкового дерева міститься такий тип жирних кислот (а саме кислоти ненасичені), які знижують рівень шкідливого холестерину, не впливаючи на вміст корисної його різновиду. У такий спосіб підтримується нормальний баланс життєво важливих елементів в організмі. В умовах вологого та спекотного клімату плоди оливи виконують також функцію своєрідного біохімічного регулятора для засвоєння солі та жирів.
Фахівці стверджують, що в оливках є практично всі необхідні людині вітаміни та мікроелементи (calorizator). Сира м'якоть плода містить до 80% невисихної олії, до складу якої входять унікальні за своїми властивостями ненасичені жирні кислоти — олеїнова (75%), лінолева (13%) і ліноленова (0,55%). На відміну від тваринних жирів, вони не тільки не шкідливі, але приносять організму чималу користь — перешкоджають розвитку атеросклерозу, хвороб серця й судин, не містять і сприяють виведенню холестерину, сприятливо впливають на органи травлення. Іспанські оліїки вважають, що оливки корисні людині в будь-якому віці та цілком можуть стати основою навіть дитячого раціону. Річ у тім, що кислоти, що входять до них, — основний компонент вітаміну F — необхідні як будівельний матеріал оболонок клітин, а сам організм синтезує їх лише частково.
Основні атрибути | |
---|---|
Склад | оливки,вода,соль,стабилизатор Е575,аскорбиновая кислота,молочная кислота |
Термін придатності | 18 міс |
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Vittoiria |
Вид продукції | оливки зелені |
Упаковка | п/е пакет |
- Ціна: 75 ₴