Насіння Чіа (суперпродукт)
Насіння ЧІА: Це один із низки цілющих харчових продуктів, який обов'язково має бути у вашому раціоні, якщо ви прихильник здорового харчування.
Насіння Чіа — це маленьке зернятко, багате на харчові волокна, антиоксиданти, білки та жирні кислоти Омега-3. У столовій ложці насіння міститься 14% харчових волокон і 100% Омега-3. Насіння ЧІА сприяє зниженню ваги, підтримці нормального рівня холестерину, дає відчуття ситості та має протиоракові властивості та може знижувати вміст цукру в крові.
Насіння Чіа містить:
• увосьмеро більше omega-3, ніж у лососі
• у 5 раз більше кальцію (Ca), ніж у молоці
• утричі більше заліза (Fe), ніж у шпинаті
• удвічі більше калію (K), ніж у бананах
• у 15 разів більше магнію (Mg), ніж у броколі
• вдвічі більше клітковини, ніж у висівках
• ушестеро більше білка, ніж у квасолі
• вчетверо більше селену (Se), ніж у насіння льону
• у 9 разів більше фосфору (P), ніж у суцільному молоці
• утричі більше антиоксидантів, ніж у ягодах чорниці
Насіння Чіа — чудове джерело антиоксидантів, тут їхня концентрація навіть більша, ніж у свіжій лохини та чорниці. Ну а взимку антиоксиданти дуже потрібні, щоб підтримувати здоров'я на належному рівні. І вони допомагають молоді мати гарний вигляд!
У насінні чіа багато кислот омега-3 й омега-6, які мають бути в раціоні щодня. Жирні кислоти омега-3 важливі для серця і знижують рівень холестерину, також про них пишуть, що вони допомагають зменшити біль навіть у разі артриту.
Насіння чіа також допомагає знизити тиск і стабілізувати рівень цукру в крові. Згідно з дослідженням стану діабетиків, проведеного в Торонто, після лише 3 місяців щоденного вживання насіння Чіа, кров досліджуваних стала менш в'язкою та схильною до утворення тромбів, а тиск у учасників дослідження істотно знизилася.
- Насіння чіа містить приблизно 40% олії, приблизно 20% білків і нульову кількість холестерину;
- Насіння чіа складається з чималої кількості клітковини, антиоксидантів і вітамінів В3, В2, В1, зокрема широкого спектра життєво важливих мінералів, як-от кальцій, залізо, калій, цинк тощо.
- Найважливішою властивістю насіння чіа є високий вміст незамінної жирної кислоти, Альфа-Лінолева ОМЕГА-3, більше, ніж у рибі або інших зернових і насінні.
- Ще одна цікава властивість насіння чіа — вміст харчових волокон. Вони містять приблизно 38% вуглеводів; (30% нерозчинних волокон, 3% розчинної клітковини, амінокислоти).
- Високий вміст клітковини та її здатність поглинання рідини (в10 разів більше власної ваги), оздоровлює травну систему.
- Додавання води до насіння чіа за 15 хвилин перетворює їх на гель.Тіт же самий ефект відбувається в шлунку. Гель, що сформувався в шлунку, створює фізичний бар'єр між вуглеводами та травними ферментами, сповільнюючи, у такий спосіб, перетворення вуглеводів на цукор, що корисно для хворих на цукровий діабет і осіб, які стежать за вагою.
Спосіб уживання: Вживати насіння Чіа дуже просто.1 столову ложку насіння залити невеликою кількістю води, що утворилося 15 хвилин, додати в їжу. Можна додавати й безпосередньо насіння, бажано в рідку їжу.Чіа не мають яскравого смаку, тому підійдуть до будь-якої їжі.
Харчова та енергетична цінність в 100 г:
-
Енергетична цінність — 434 ккал
-
Білок: 17.6
-
Жири: 31.2
-
Вуглеводи: 1.3
-
Харчові волокна: 38.7
-
Холестерин: 0 г
Основні | |
---|---|
Склад | семена чиа |
Вага | 100 г |
Термін придатності | 24 міс |
Країна виробник | Перу |
Користувацькі характеристики | |
Тип | Фасовані |
Упаковка | зіп пакет |
- Ціна: 36 ₴/100 г