Насіння розторопші є потужним гепатопротектором,тобто містить речовини, які захищають печінку.
Сучасні дослідження показали:
Насіння розторопші містить майже 200 різних компонентів, які представляють для людини цінність, це і вітаміни, мікро- та макроелементи, і силімарин. Також із плодів добувають олію (його вміст досягає 32%). Вміст макроелементів на 1 г рослинної сировини досягає в мг/г: кальцій — 16,6, калій — 9,2, магній — 4,2, залізо — 0,08. Мікроелементи на 1 г у мкг/г: марганець — 0,1, мідь — 1,16, цинк — 0,71, хром — 0,15, селен — 22,9, йод — 0,09, бор — 22,4 та ін.
Також насіння розторопші містить практично весь ряд вітамінів A, D, F, E, K і вітаміни групи B, особливо цінні для нервової системи.
Основна цілюща дія розторопші: гепатопротекторна, жовчогінна, холеретична, а також має антиоксидантну, детоксикувальну та лактогінну дію.
Силімарин, що міститься в насінні розторопші, відновлює мембрани клітин, посилюючи їхні захисні властивості. Олія з насіння розторопші має виразний ранозагоювальний ефект, застосовується під час лікування захворювань шкіри та за своєю біологічною активністю анітрохи не поступається обліпиховій олії. Завдяки сприятливому впливу на печінку та її функції, розторопша непрямо покращує травлення, позбавляє багатьох недуг, пов'язаних із неправильною або неповноцінною роботою печінки.
Спосіб уживання:
Насіння смолоть на кавомолці. Приймати по 1 чайній ложці перед їдою двічі-тричі на день.Якщо є застій жовчі, то за 20 хв до їди.Курс приймання 1 місяць. Через перерву можна повторити.
Допомагають і пророщене насіння розторопші.Іх застосовують у разі серйозніших захворювань печінки.
Якщо у вас каміння в жовчному міхурі обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!
Упаковка | |
---|---|
Вага | 200 г |
Основні атрибути | |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Форма випуску | насіння |
- Ціна: 90 ₴