Насіння льону коричневого, 500 г
СЕМЕНА ЛЬНА — чудовий за цілющими властивостями продукт.
До істотної користі насіння льону можна віднести:
-
Очисні властивості лляного насіння сприяють виведенню з організму токсинів, паразитів і продуктів їхньої життєдіяльності.
-
Клітковина та пектинові речовини зв'язують важкі метали.
-
Поліненасичені жирні кислоти груп омега-3, 6, і 9, вміст яких у лляній олії більший, ніж у риб'ячому жирі 2-3 рази, важливі для росту та розвитку молодого організму та справного функціонування судинної системи.
-
Омега-3 має властивість розрідження крові, що є доброю профілактикою тромбозу, атеросклерозу та захворювань судин і серця.
-
Омега-6,
-
-
Селен у складі насіння відновлює брак цього мікроелемента в організмі, який часто спостерігається в жителів великих міст, а також у тих, хто вживає багато вуглеводної їжі. Селен захищає нуклеїнові кислоти від руйнування, знижує ризик онкологічних і серцево-судинних захворювань.
-
Калій — ще один інгредієнт лляного насіння, який життєво необхідний людині. З його допомогою реалізується клітинний транспорт, він необхідний для злагодженої роботи всіх органів і систем людини. У разі браку калію спостерігаються порушення серцевого ритму, набряки, проблеми з нирками і виділеною системою. У складі насіння льону під час перерахунку на суху вагу калію більше, ніж у бананах, які традиційно рекомендують вживати у разі дефіциту цього мікроелемента.
-
Лецитин і вітамін B у складі насіння льону захищає нервові клітини від пошкоджень, запобігає розвитку психічних захворювань, післяпологової депресії і депресивних станів.
-
ЧТО ЛЕЧИТ СЕМЯ ЛЬНА?
-
- Атеросклероз - лляна олія знижує кількість "поганого холестерину" в крові, що знижує утворення атерослеротичних бляшок, а також підвищує тонус і еластичність судин;
-
- Хронічні закрепи клітковина, що міститься в оболонці лляного насіння, сприяє м'якому очищенню кишківника, виведенню з нього шлаків і токсинів, відновленню його слизової;
-
- Захворювання жовчного міхура та печінки;
-
- У разі патологій органів травного тракту, диспепсичних розладів, виразки, гастриту, захворювань кишківника та шлунка застосовують кисель із насіння льону або розжовують цілий
-
СПОСІБ ВЖИВАННЯ: з лляним насінням важливо поводитися правильно. Перед вживанням насіння льону потрібно перемолоти в кавомолці. Додавати його добре в суп або кашу безпосередньо перед самою їжею, але не розігрівати разом із стравою. Зберігати вже перемелене насіння льону можна тільки в холоді та не більш ніж 2-3 дні.
-
Дія перемолотого лляного насіння посилюється, якщо змішати його з перемеленим насінням кунжуту. Насіння кунжуту попередньо прокалити в духовці за температури до 60 °C і остудити. Насіння льону та кунжуту, об'єднані разом, посилюють властивості один одного (принцип синергії), а отже, приносять більше користі. Докладніше про насіння льону, про способи його застосування читайте в матеріалі «У льон закоханий».
-
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 500 г |
Користувацькі характеристики | |
Фасовка | зиплок |
Тип | Фасовані |
- Ціна: 44 ₴