Не буде помилка, якщо назвати насіння кунжуту , джерелом вітамінів і мінералів. Кунжут — натуральне джерело міді. 43% щоденної норми завантажені в 100 г малинького насіння. Не на багато відстає він і за вмістом кальцію. 310,41 мг у 100 г. Кунжут багатий і на залізо. Його в ньому приблизно 5 мг. Практично на одній ступенечці, якщо розглядати процентне співвідношення, у 100 г сезаму розмістилися фосфор (201,06 мг) і магній (112,87 мг). Фосфор становить відповідно 29%, а магній — 28% від денної норми. По 16% від норми міститься в кунжуті марганцю, селену та цинку. Є ще натрій, калій.
Лідерами серед вітамінів, наявних у кунжуті, можна назвати тіамін. Його в 100 г цих насіння 0,25 мг. Це понад 20% того, що потрібно для організму на день. Вітамінний ряд B групи продовжує, якщо розглядати й далі процентне співвідношення, вітамін B6. 0,25 мг відповідають 17% добової норми.
Слідом йдуть нікотинова та фолієва кислота, вітамін K, рибофлавін. Этих компонентів трішки менше, але додавши їх до інших корисностей, отримуємо справжній вітамінний букет. І все це в мініатюрних зернятках — насінні, з приємним неповторним смаком.Тому насіння кунжуту широко застосовуються в кулінарії.
Особливо корисно вживати насіння кунжуту жінкам після 45 років, до того ж він багатий на кальцій і містить так само фітоекстрагени.
Спосіб уживання
Помірне вживання насіння кунжуту допоможе наситити організм потрібними компонентами. А якщо ви занадто захопитеся, то навряд чи принесе це користь.В добу рекомендується вживати 2 чайні ложки насіння. Попередньо підсушити в духовці за t до 60* і смолоти на кавомолці.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Країна виробник | Індія |
Користувацькі характеристики | |
Тип | насіння |
Фасовка | Поліетиленовий пакет |
Інформація для замовлення
- Ціна: 24 ₴/100 г