Соєве м'ясо — це продукт перероблення соєвих бобів. Виробляються із соєвого борошна.Соєвий текстурат-продукт швидкого приготування, багатий на білок і містить мало жирів.
Білок сої містить повний набір всіх незамінних амінокислот. Крім того, кількість білка, що міститься в соєвому бобі, у 2-3 рази перевищує наявність білка в м'ясі, у 10-15 разів — у молоці.Другим критеріям оцінки якості білка є його засвоюваність.Засвоюваність соєвого білка дуже велика та становить 91-96%.
Унікальність соєвих продуктів ще в тому, що вони не містять шкідливих і токсичних речовин тваринного походження,хімічних домішок, мають високий вміст мінеральних речовин — кальцію, фосфора,магнію, холестерину,марганцю, цинку та ін.
Соєві напівфабрикати:
- мають високі смакові якості;
- ситні, жадаючи від них не поправляються,
- доступна ціна,
— велика різноманітність рецептів приготування.
Приготування соєвого гуляшу:
У киплячу воду додати сіль, спеції на смак і цим залити соєвий гуляш. Настояти 10 — 12 хв. Добре промити в проточній воді (воді дати стекти, віджати). Протушити з луком і морквою.С соєвим м'ясом можна готувати плов і тушкувати картоплю.
Рагу із шампіньйонами. Соєві «Кушочки» залити окропом і залишити настоятися. На олії обсмажити «Кушочки», попередньо злив відвар, додати очищені та нарізані на скибочки шампіньйони та томатну пасту, тушити під кришкою 30 хв. У готову страву влити сметану, розмішати, додати нарізаний базилік або петрушку та лимонний сік до смаку. Витрата продуктів: соєві «Кушочки» 100 г, свіжі шампіньйони 250 г, соєва олія «Союшко» 50 г, цибуля 100 г, часник 2 зубчики, томатна паста 3 ложки, сметана 150 г, базилік або петрушка, лимонний сік, сіль.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Основні | |
Тип | Напівфабрикати соєві |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | р. Світловодськ |
Упаковка | п/е пакет |
- Ціна: 36 ₴