Соєва вермішель — це продукт перероблення соєвих бобів. Виробляються із соєвого борошна.Соєвий текстурат-продукт швидкого приготування, багатий на білок і містить мало жирів.
Білок сої містить повний набір всіх незамінних амінокислот. Крім того, кількість білка, що міститься в соєвому бобі, у 2-3 рази перевищує наявність білка в м'ясі, у 10-15 разів — у молоці.Другим критеріям оцінки якості білка є його засвоюваність.Засвоюваність соєвого білка дуже велика та становить 91-96%.
Унікальність соєвих продуктів ще в тому, що вони не містять шкідливих і токсичних речовин тваринного походження,хімічних домішок, мають високий вміст мінеральних речовин — кальцію, фосфора,магнію, холестерину, марганцю, цинку та ін.
Соя має антиоксидантні властивості та допомагає виводити з організму важкі метали,радіонукліди та канцерогени, що призводять до ракових захворювань.
Соя знижує вміст холестерину в крові, зменшує артеріальний тиск. Продукти із сої знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Соєва клітковина покращує моторику кишківника.
Соя містить фітоекстрагени, які сприяють запобіганню остеопорозу та покращують стан жінки під час менопаузи.
Соєві продукти — прекрасний засіб для лікування алергії.
Соєві напівфабрикати:
- мають високі смакові якості;
— ситні, жадаючи від них не поправляються,
- доступна ціна,
— велика різноманітність рецептів приготування.
Салат із рису та соєвої вермішелі. У киплячу воду додати сіль, спеції на смак і цим залити соєву вермішель. Настояти 10-12 хв. Добре промити в проточній воді (воді дати стекти). Порізати соєву вермішель на дрібні шматочки, додати рис, нарізану моркву, зелену цибулю, петрушку, майонез, сіль, спеції на смак, все перемішати. Витрата продуктів: рис 200 г, соєва вермішель 30 г, вода 100 мл, 70 г відвареної моркви, майонез 2 ст. ложки, сіль, спеції, зелень.
Салат їх соєвої вермішелі з огірками. У киплячу воду додати сіль, спеції до смаку і цим залити соєву вермішель. Настояти 10-12 хв. Добре промити в проточній воді (воді дати стекти). Викласти на тарілку і, перемішуючи, додати дрібно нарізані соломкою огірки та помідори, сіль, спеції, зелень, соєву олію, сік лимона або соєвий соус на смак. Витрата продуктів: соєва вермішель 100 г, вода 0,5 л, свіжі огірки 150 г, помідор 1 шт., соєва олія 1 ст. ложка, сік лимона або соєвий соус, 2-3 зубчики часнику, сіль, спеції, зелень.
Соєву вермішель можна додавати в суп, за 10 хв до кінця варіння як "м'ясо".
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Тип | Фасовані |
Виробник | ЗАТ" НВАО" Агропрод |
Упаковка | п/е пакет |
Вага упаковки | 250 |
- Ціна: 101 ₴