Лисички, ця назва з'явилася через рудий, дуже яскравий і красивий колір грибів, схожого з хутром лисиці.
У лисичках міститься дуже велика кількість вітамінів і мікроелементів: зокрема, у м'якоті грибів виявлені: ретиноловий еквівалент і бета каротин (попереднику вітаміну А), водорозчинні вітаміни — тіамін, рибофлавін, піридоксин, ніацин, пантотенова, фолієва, нікотинова кислоти; вітамін С, жиророзчинні вітаміни — кальциферол (вітамін D2), токоферол (вітамін Е); макроелементи (перераховані в міру забування доли в хімічному складі): калій, фосфор, сірка, хлор, магній, кальцій, натрій; мікроелементи (в тому ж порядку): алюміній, цинк, мідь, титан, стронцій, залізо, марганець, фтор, хром, нікель, кобальт, ванадій, селен, літій.
Лисички містять вітаміни, які є не тільки профілактикою багатьох очних хвороб, але й допомагають вилікуватися від такого неприємного захворювання, як «куряча сліпота». Крім цього, деякі речовини, що містяться в грибах, зволожують очі, покращуючи у такий спосіб стан слизових оболонок, підвищуючи стійкість до інфекційних захворювань.
Лисички мають дивовижну здатність НЕ накопичувати в собі радіоактивні речовини, а навпаки, здатні виводити різні радіонукліди з людського організму. Крім того, завдяки низькій калорійності ці гриби можна додавати до різних дієти, вони сприяють схудненню, а білок, що міститься в них, дуже цінний для вегетаріанців і людей, які не вживають м'ясо під час посту.
Усім відомо властивість лисичок боротися з глистами! Однак важливо мати на увазі, що хіноманноза (інша назва речовини — хітинманоз) має властивість розкладатися навіть за невеликого нагрівання (до +50 °C), тому для лікування паразитарних захворювань має значення спосіб приготування лисичок.
Наші лисички висушені за температури нижче 50 °C і мають лікувальні властивості.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Виробник | БЕТ |
- Ціна: 190 ₴/100 г