30 порцій замороженої спіруліни по 42 г
Спіруліна — це синьо-зелена водорость спіралеподібної форми, завдяки якій вона й дістала свою назву.
Жива спіруліна - не ліки, це просто натуральний і корисний продукт у природному вигляді! Використовується як джерело природних вітамінів і легкозасвоюваного білка. Це складаний елемент здорового харчування, часто використовується в косметології.
Жива спіруліна вирощується на акваферме в Україні.
Це натуральна мікроводорість Spirulina Platensis, збережена в живому вигляді завдяки кріовитворі, зберігається в натуральному вигляді без додавання консервантів, стабілізаторів і висушування. На 80% зберігає свої репродуктивні властивості та після розморожування має можливість далі жити та розмножуватися. саме тому спіруліна нашого виробництва й називається "Жива"
Спіруліна містить у своєму складі унікальний комплекс необхідних людському організму компонентів. Біологічна активність її компонентів визначає чималу цінність мікроводорості як джерела харчових продуктів і лікарської сировини. У всьому світі зростає роль спіруліни, як продукт здорового харчування, що застосовується для збільшення фізичної активності, зменшення втоми, профілактики захворювань, що виникають на тлі зниження захисних сил організму.
- Вміст білка в спіруліні досягає 60-70% і найголовніше,білок спіруліни містить усі незамінні амінокислоти, які необхідні для синтезу гормонів, ферментів, медіаторів нервової системи, імуноглобулінів та інших активних речовин. Такої кількості білка та набору незамінних амінокислот немає в жодній із продуктів.
- Спіруліна багата на ненасичені жирні кислоти (вітамін F), особливо гамаліноленової, лінолевої, олеїнової, які необхідні для синтезу фосфоліпідів — основного компонента клітинних мембран і судинних стінок; простогландінів — тканинних гормонів, які контролюють регуляцію кров'яного тиску, передавання нервових імпульсів, стан стінок кровоносних судин, обмінні процеси в печінці, а також відіграють важливу роль у ліпідному обміні, профілактиці атеросклерозу, регуляції функцій статевих органів.
- Вуглеводи в спіруліні (до 20%) представлені переважно полісахаридами (глікоген та ін.) для засвоєння яких майже не потрібна інсуліну, що дуже важливо для осіб, які страждають на діабет.
- У спіруліні сконцентровані в оптимальних співвідношеннях найважливіші мінерали (натрій, хлор, кальцій, калій, фосфор, залізо, магній, марганець, цинк, йод, мідь, хром, селен) і вітаміни — А, В1, В2, В3, В6, В12, РР, С, Е, біотин, фолієва кислота, інозитол, пантотенова кислота, яка необхідна для нормальної функції імунної, ендокринної, нервової, серцево-судинної, кровотворної та інших систем організму.
- Бета-каротину в ній міститься в 25 разів більше, ніж у сирій моркві, вітаміну В12 більше, ніж у будь-якому іншому поживному джерелі.
- Спіруліна — найбагатше джерело органічного заліза (у 58 разів більше, ніж у сирому шпинаті та в 28 разів більше, ніж у сирій яловичий печінці). Хлорофіл спіруліни практично ідентичний за будовою з молекулою гему гемоглобіну людини, завдяки чому використання спіруліни дуже ефективне під час анемій.
- Спіруліна містить неповторний комплекс пігментних речовин. Так каротиноїди та високий вміст фікоціанину (синьо-зелений пігмент) забезпечують їй виражені імуностимулювальні та протипухлинні властивості, а також захищають організм від виразкових процесів, геморою, тромбофлебіту, інфекційних процесів, сприяють загоєнню ран.
- У клітинній стінці спіруліни містяться альгінати, які являють собою полісахаридні комплекси та мають виражену здатність зв'язувати та виводити з організму людини та тварин радіонукліди (стронцій, цезій), важкі метали (ртуть, оливець, мишак), продукти азотистого обміну (сечовина, креатинін), фенольні сполуки, гістамін і гістаміноподібні речовини (серотонін, брадікінін та інші) та інші токсичні речовини.
- Кліткова стінка спіруліни містить мукополімер муреїн, який повністю перетравлюється пещеювальними ферментами людського організму, що робить доступними до засвоєння всі поживні речовини цієї рослини (на відміну від целюлозовідних клітинних стінок сучасних наземних рослин і водоростей, які не перетравлюються в організмі людини, що ускладнює їхнє засвоєння).
-
Спіруліна засвоюється людським організмом на 95% і, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, здатна захистити його від двох третій відомих хвороб.
- Спіруліна забезпечує профілактику та лікування атеросклерозу, захворювань шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, онкологічних захворювань;
- очищає організм від радіонуклідів, токсинів і шлаків;
- спіруліна компенсує вітамінно-мінеральну недостатність;
- нормалізує обмін речовин та діяльність щитоподібної залози;
- спіруліна підвищує опірність організму до захворювань;
- зміцнює імунну систему;
- спіруліна знижує рівень холестерину;
- нормалізує артеріальний тиск;
- спіруліна стабілізує вміст цукру в крові;
- уповільнює процес старіння;
- спіруліна підвищує та забезпечує стійку потенцію в чоловіків;
- пришвидшує рубцевування ран і загоєння опіків;
- зміцнює нервову систему;
- Спіруліна перешкоджає накопиченню надмірної ваги.
-
Як швидко приготувати смачний коктейль?
У моду увійшла багата вітамінами, корисна для здоров'я їжа. Водорості — делікатес, визнаний багатьма кухнями світу. Але простите, як же її їсти, щоб було смачно? Відповідь проста.
Живу спіруліну використовують як інгредієнт у різних стравах: від коктейлю до сорбету. По суті — це натуральний корисний продукт, який можна спокійно вживати будь-коли та скільки завгодно.
Найпростіше, що можна приготувати з живопруліною — здоровий коктейль
Рецепт швидкого приготування коктейлю з Живою спіруліною:
Заморожена спіруліна поєднується з будь-якими напоями та фруктами кімнатної температури: покласти в склянку, залити фрешем/соком/кефіром/водою, додати, на смак мед або фрукти, розмішати до однорідності ложкою або блендером.
Ми маємо масу різних рецептів зі спіруліною, якими ми з радістю поділимося з Вами.
Високий вміст рослинного білка та насичено-зелений колір часто слугує основою оригінальних кулінарних рецептів та ексклюзивних СПА-програм.
Це цікаво. Застосування спіруліни у світі:
У косметології Жива спіруліна користується величезною популярністю, а програми з її застосуванням стали найбільшими бажаними серед відвідувачів SPA-центрів.
Маски для обличчя й обгортання зі спіруліни роблять шкіру шовковистої, освітлюють від почервоніння, насичують мікроелементами, роблячи пружною і молодий.
Для приготування в домашніх умовах: розморозити порцію спіруліни до пастоподібного стану. За бажанням, додати косметичну глину або інші основи для масок, нанести на шкіру, через 10 хвилин змити.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Spirulinalive |
- Ціна: 1 300 ₴/комплект