Кіноа містить білки, жири, вуглеводи, харчові волокна (клітковина), а також вітаміни: А, групи B, вітамін С, Е та холін. Мікроелементи та мінерали: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.
Кіноа завдяки своєму складу сприяє формуванню міцного та здорового організму, починаючи від кісток і закінчуючи внутрішніх органів. Її часте вживання зміцнює кістки, а отже, допомагає позбутися такого захворювання, як артрит, що важливо для людей похилого віку. Кіноа показаний і тим, хто страждає на діабет, захворювання серця й гіпертонію, а також кіноа виводить з організму шлаки та холестерин.
Свойства:
- формує міцний і здоровий організм
- кіноа зміцнює кісткову тканину
- містить велику кількість вітамінів і мінералів
- показана людям, які страждають на діабет
- кіноа покращує роботу серця
- виводить з організму шлаки та холестері
Для приготування кіноа потрібно взяти 1 міру крупи на 2 заходи води, довести до кипіння, закрити кришкою та варити на слабкому вогні приблизно 25 хвилин, до м'якості. За час приготування кіноа збільшується в об'ємі вчетверо! Підготовлену в такий спосіб кіноа можна використовувати для багатьох рецептів: салатів, супів, гарнірів. Якщо залишити зварену кінву в рідині, вона продовжить набухати, і суп може стати занадто густим.
Застосовується для випікання, хлібці, зелені проростки. Вона ідеально підходить як інгредієнт у супах і на додаток до овочів, соусів, кондитерських виробів і десертів.
Харчова цінність 100 г продукту:
Калорийность 368 Ккал на 100 г продукту
Білки 14,12 г
Жири 6,07 г
Вуглеводи 57,16г
Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
Країна виробник Перу
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Перу |
Термін придатності | 6 міс |
Ціна за 1 кг | 100 |
Користувацькі характеристики | |
Вид крупи | Кіноа |
Упаковка | зіп пакет |
- Ціна: 24 ₴/100 г